Литовський мер жартома закликав населення вакцинуватися «Супутником V». МОЗ гумор не зрозумів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер литовського міста Расейняй Андрюс Баутроніс невдало пожартував на 1 квітня про вакцинацію, чим викликав критику з боку Міністерства охорони здоровʼя Литви.

Про це повідомляє національний мовник LRT.

Баутроніс написав у своєму Facebook, що Расейняйский район став «щасливчиком» і першим отримав дози вакцини російської «Супутник V».

«Після того як деякі європейські країни успішно почали вакцинацію населення російською вакциною «Супутник V», було прийнято рішення дозволити її використання і в Литві. Нашому району пощастило першими почати вакцинацію», — написав він, видаливши свій пост через кілька годин.

Багато хто в коментарях зрозумів, що це був першоквітневий жарт. Сам же мер потім заявив, що люди завалили його дзвінками в пошуках вакцини.

Представники МОЗ жарт не оцінили. «Жартувати добре в потрібний час і в потрібному місці. Громадськість дуже болісно ставиться до вакцинації», — сказала прессекретарка міністерства Айсте Шукста, зазначивши, що тема з вакцинами вкрай гостра через масштаби маніпуляцій інформацією.

Ще один представник міністерства нагадав, що Литва не купуватиме російську вакцину, навіть якщо її затвердить Європейське фармацевтичне агентство.

Баутроніс в результаті заявив, що «суспільство занадто бурхливо відреагувало» на гумор.

Його, проте, підтримав мер міста Шяуляй Артурас Вісоцкас, написавши у своєму Facebook, що «Супутник V» добралася і до його міста. У коментарі журналістам він зазначив, що з урахуванням офіційної позиції Литви по цій вакцині жартувати про таке й не соромно.

«Це жарт. Зайдіть на сторінку міста Шяуляй в Facebook. Там написано, що мене купила футбольна команда», — відреагував Вісоцкас.