Дивний твіт Пентагону сколихнув конспірологів QAnon. Виявилося, що пост випадково зробила дитина

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Стратегічне командування Збройних сил США в понеділок, 28 березня, опублікувало у своєму Twitter дивне повідомлення з текстом «; l;; gmlxzssaw», а вже за пів години видалило його та вибачилося за плутанину.

На твіт звернули увагу журналісти, користувачі соцмережі та послідовники конспірологічного руху QAnon, які побачили в ньому зашифроване послання.

Першими тролити командування почали користувачі Twitter. З огляду на те, що відомство обʼєднує ядерні сили, протиракетну оборону і Космічні сили, деякі користувачі назвали твіт «зливом» ядерних кодів. Хтось жартував, що твіт повідомив про запуск всіх ядерних ракет США, а інші припустили, що по клавіатурі SMM-ника пробіг кіт.

Прихильники теорій QAnon пропустили твіт через розшифровщик — в одному з варіантів текст розшифрували як «Q виправданий». На активність не останніх осіб руху звернули увагу журналісти.

Згодом журналіст видання Daily Dot Мікаель Тален відправив запит командуванню. У відповіді йшлося, що твіт випадково написала дитина одного із службовців, коли її залишили без нагляду. «Нічого страшного не сталося, тобто наш акаунт не зламали», — заявили в командуванні.