«Хотілося працювати з людьми». Працівниця Росгвардії розповіла телебаченню про свої мрії, поки за її спиною били кийками манекен

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

В ефірі регіонального відділення пропагандистського телеканалу «Россия 1» в республіці Марій Ел продемонстрували сюжет про працівників військ національної гвардії РФ, у якому дали слово «скромній та сором’язливій» дівчині, що обрала службу через бажання «працювати з людьми».

Алія Кленчива заявила, що служити в Росгвардії — її «дитяча мрія». В цей час за її спиною інші службовці б’ють кийками манекен. Наразі сюжет видалили, але вирізку зберегли й виклали в Twitter і Telegram.

Мешканка республіки Марій Ел зазначила, що її дитяча мрія з приходом на службу до силового відомства справдилася.

«Я тут працюю вже протягом десяти років. Якихось певних цілей, звичайно, не було, але це поліція. Це завжди був закон, порядок, правомірне ставлення до людей… Робота з людьми!» — сказала дівчина.

Під час її виступу співробітники били манекен. Потім закадровий голос зазначив, що з такими працівниками, як Кленчива, «спротив закону й порядку точно марний» — і все це знову ж таки з побиттям манекена на задньому плані.

Російські користувачі Twitter відреагували на сюжет дуже грубо.

«Чим вони займаються цілими днями, приїжджаючи на роботу... ну типу каву Nespresso з круасанчиком наї***в і давай до обіду ху***ти кийком по ляльці, пообідав і знову за кийок... і так кожен, с**а, день, з перервами на політінформацію з замполітами».

«Мрія в підвалі серед спітнілих та злих чоловіків. Така собі мрія».

«Робота, дійсно, з людьми, але щоб на ній працювати, треба самому не бути людиною».

«Хоча б у когось мрії збуваються».

  • Євросоюз увів санкції проти Росії у відповідь на арешт опозиціонера Олексія Навального, засудженого до трьох з половиною років тюрми. Під санкціями опинилися четверо осіб — усі глави силових відомств Росії, включно з главою Росгвардії Віктором Золотовим.
  • В одній зі шкіл Нижньовартовська співробітники Росгвардії і МВС провели зі старшокласниками заняття. У спортзалі учні у ролі ОМОНівців зі щитами шикуються у шеренгу, а інші учні у ролі протестувальників кидають у них м’ячами. Потім одного з них «затримують». Урок потрапив на відео, яке стало віральним.
  • У Росії порушили кримінальну справу про насильство до силовиків під час протестів на підтримку Навального 31 січня. За версією слідства, один з підозрюваних «не менше ніж двічі вдарив кулаком в область голови» бійця Росгвардії, «завдавши йому фізичного болю та тілесних ушкоджень». При цьому є перевірені повідомлення лише про жорстоке побиття протестувальників силовиками.
  • Новий російський закон захищає приватне життя працівників поліції, Росгвардії, Федеральної служби безпеки та інших силових і правоохоронних установ. Тепер дані про «захищених» можна буде поширювати тільки за рішенням суду або за згодою конкретного силовика.