В ефір ток-шоу «Право на владу» принесли пошкоджені двері з Офісу президента. Вони відразу стали мемом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

До студії програми «Право на владу» на каналі «1+1» 25 березня принесли двері з будівлі Офісу президента, які було пошкоджено під час протестів 20 березня.

«Мені коштувало великих зусиль притягти сюди цей атрибут — атрибут протестів. Це двері з Офісу президента, двері з Банкової. Я б не сказала, що це символ протестів, які пройшли в суботу. Я б сказала, що це жертва протестів. І слава богу, що це жертва не жива. Але ми ось так, крізь бите скло, будемо дивитися на ці події та думати, чи здатні ми домовитися і почути один одного», — сказала ведуча Наталія Мосейчук на початку програми.

Суботні протести були однією з головних тем програми, а сам випуск називався «Право на протест».

В ефірі були, зокрема, ветеран Владислав Сорд — його підозрюють у хуліганстві (начебто саме він розбив вікно у дверях центрального входу) і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Одразу після початку програми в соцмережах зʼявились меми про ці двері. А керівник Київської школи економіки Тимофій Милованов під час обговорень роботи окремих закладів під час локдауну процитував жарт: «А чи є у програми «Право на владу» КВЕД на зберігання цих дверей?»

  • Увечері 20 березня біля Офісу президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка і підозрюваного в убивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Учасники акції розписали стіни ОП, закидали будівлю димовими шашками, а також намагалися підпалити табличку «Президент України». Один з учасників розбив скло у дверях центрального входу. У справі щонайменше пʼято підозрюваних.