У Полтаві викрили групу викладачів, які виробляли метамфетамін в лабораторії медичного коледжу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

У Полтаві правоохоронці викрили групу виробників наркотиків, до якої входили викладачі з неназваного медичного коледжу. Протягом останнього року вони постачали в місто прекурсори та виготовляли психотропні засоби, які збували через інтернет.

Про це повідомляє поліція Полтавської області.

Пресслужба управління поліції у Полтавській області

Зазначається, що препарати, які виготовляла група, містять псевдоефедрин — прекурсор, який використовується для отримання метамфетаміну. Правоохоронці також встановили, що прекурсори постачалися контрабандою з-за кордону.

Пресслужба управління поліції у Полтавській області

За даними представника поліції Полтавщини, наркотичні речовини виробляли просто в лабораторії коледжу. Наразі шістьом учасникам групи висунули підозри за незаконне володіння прекурсорами, виготовлення наркотиків і використання коштів, зароблених на торгівлі речовинами.

Пресслужба управління поліції у Полтавській області

Усім підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

  • Колишній правоохоронець зі Львова відправляв до Києва кокаїн, схований в дитячих іграшках. Під час обшуку в нього виявили цілий кілограм речовини.
  • У Запорізькій області затримали двох дівчат, 16 та 18 років, за розповсюдження канабісу, пігулок екстазі та психостимулятора «Альфа PVP». Під час обшуків у них вилучили наркотиків на 7 мільйонів гривень.
  • В Одеській області прикордонники затримали партію кокаїну вагою 54 кг, що оцінюється у $12 мільйонів. Наркотики прибули з Еквадору, сховані серед фруктів.
  • У Львові виявили рекордну партію героїну — цілу тонну, що прибула з Пакистану. Речовину збиралися збувати до Євросоюзу під виглядом дипломатичного вантажу. Вартість партії оцінили в 2,3 мільярда гривень.
  • Рівненський апеляційний суд звільнив з-під варти учня 11 класу з Волині, якого засудили до шести років позбавлення волі за продаж канабісу. Як виявилося, хлопця підбили до наркоторгівлі працівники поліції.