Франція розшукує водія консула Росії через продаж 300 крадених велосипедів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція департаменту Нижній Рейн (Франція) оголосила в розшук 40-річного росіянина, який працює водієм консула Росії у Страсбурзі. Чоловіка підозрюють у збуті близько 300 крадених велосипедів на суму понад €100 тисяч.

Про це пише France Bleu.

Росіянина запідозрили в систематичному збуті краденого на сайті оголошень Leboncoin у лютому 2021 року. Тоді на початку місяця у заступника мера Страсбурга Алена Фонтанеля вкрали велосипед, який він залишив біля входу до представництва Франції в Раді Європи.

Через кілька днів Фонтанель знайшов свій велосипед на Leboncoin, де його продавали за півціни. Він звернувся в поліцію, а правоохоронці вже вийшли на росіянина. Вони домовилися про зустріч від імені покупця, і продавець призначив її біля консульства. Росіянин вийшов із краденим з будівлі російського представництва, після чого був затриманий.

Незабаром чоловіка відпустили, але коли слідчі викликали його повторно, то роботодавець (російський дипломат) відповів, що той поїхав на батьківщину через «проблем зі здоровʼям». Після цього росіянина й оголосили в розшук.