Американець загинув під час підготовки салюту до гендер-паті. У минулому подібне приводило до масштабних пожеж

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В американському місті Ліберті (штат Нью-Йорк) від вибуху невідомого пристрою загинув 28-річний Крістофер Пекні, а його молодший брат отримав поранення. Чоловіки готували салют до вечірки з нагоди оголошення статі дитини (гендер-паті). У дружини Пекні незабаром народиться хлопчик.

Про це пишуть BBC і The New York Times.

Як правило на гендер-паті запрошують друзів і родичів, а в США чоловіки іноді готують саморобні салюти до вечірки. У кінці заходу оголошується стать майбутньої дитини і торжество закінчується святковим феєрверком.

Салют вирішив підготувати і Пекні, але щось пішло не так. Управління поліції штату Нью-Йорк повідомило, що інцидент стався 21 лютого і чоловік загинув на місці у результаті вибуху невідомого пристрою. Там лише уточнили, що він був у формі трубки.

27-річний брат загиблого був доставлений в лікарню з опіками і різними пораненнями. Молодший брат Пекні описав те, що трапилося як «найбожевільнішу подію, яку він міг уявити».

ЗМІ зазначають, що подібні інциденти не поодинокі. На початку лютого цього року чоловік з Мічигану загинув від осколкових поранень при вибуху «невеликого гарматного пристрою», яке створював до гендер-паті.

У 2019 і 2017 році дві гендер-вечірки в Ельдорадо (Каліфорнія) і Арізоні спровокували масштабні лісові пожежі. В Ельдорадо пожежа випалила більше 76 квадратних кілометрів землі і залишила без житла сотні людей.