Глава НАЗК: Олег Ляшко підробив білет про виграш у лотерею понад пів мільйона гривень

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава НАЗК: Олег Ляшко підробив білет про виграш у лотерею понад пів мільйона гривень

УНІАН фото

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило, що народний депутат VIII скликання Олег Ляшко у 2017 році підробив лотерейний білет про виграш 571 045 гривень. Про це глава НАЗК Олег Новіков розповів в інтервʼю НВ.

«НАЗК провело перевірку та встановило, що він підробив виграшний білет. Нам підтвердили, що не було такого виграшного білета. І було кримінальне провадження, він мав був притягнутий до відповідальності, але Конституційний суд скасував [статтю про кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації]», — зазначив Новіков.

За його словами, якщо НАЗК встановить, що факту виграшу не було, це свідчитиме про наявність складу злочину за ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу (службове підроблення). За це Ляшка можуть оштрафувати (51—85 тисяч), відправити на громадські роботи (150—240 годин) чи обмежити волю до двох років.

Нагадаємо, у 2017 році нардеп Ляшко задекларував три виграші в Українській національній лотереї на загальну суму понад пів мільйона гривень. Згодом Ляшко пояснив Obozrevatel, звідки у нього в декларації з’явилася ця сума — насправді йшлося не про лотереї, а про спортивні ставки, зокрема на матчі Ліги чемпіонів.