У Лос-Анджелесі поліція почала перевірку через валентинку з фото Джорджа Флойда і написом «У мене від тебе перехоплює подих»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Лос-Анджелесі поліція почала перевірку через валентинку з фото Джорджа Флойда і написом «У мене від тебе перехоплює подих»

munshots / Unsplash

Департамент поліції Лос-Анджелеса почав розслідувати скаргу — імовірно, один зі співробітників створив валентинку із написом «У мене від тебе перехоплює подих» (You take my breath away) із зображенням Джорджа Флойда та розіслав її колегам. Навесні 2020 року Флойда коліном задушив поліцейський — після цього країну охопили масові протести.

Про це повідомляє BuzzFeed.

Хоч поліція і не описала зміст повідомлення, є знімок екрана з цим листом, який надіслав співробітникам поліції Лос-Анджелесу капітан Джей Мастік. На ньому — фотографія Джорджа Флойда з підписом «У мене від тебе перехоплює подих» у форматі валентинки. Видання Los Angeles Times теж підтвердило зміст повідомлення, додавши, що його «розносили» офіцери з відділку.

Massah D / Twitter

«Наше розслідування повинно визначити точність звинувачень, а також посилити нашу абсолютну нетерпимість до всіх, хто має расистські погляди», — сказав глава поліцейського відділку Мішель Мур.

Нагадаємо, 7 жовтня 2020 року обвинуваченого в убивстві Джорджа Флойда Дерека Шовена відпустили під заставу в мільйон доларів. Де він взяв гроші на заставу — невідомо. Колишній поліцейський перебував під вартою з кінця травня 2020 року року. Його звинувачують в умисному вбивстві, яке не було сплановано заздалегідь. Шовену загрожує до 40 років вʼязниці. Разом з ним у справі проходять його колеги, які були на місці події: Томас Лейн, Александер Куенг і Ту Тао. Усі вони вийшли під заставу раніше.

  • Поліцейське насильство — досить гостра тема у США. Часто поліції дорікають у расизмі та невиправданій жорстокості щодо небілого населення. У 2013 році на цьому тлі виник рух Black Lives Matter, після того як суд виправдав працівника поліції, який застрелив темношкірого підлітка Трейвона Мартіна. У 2014 році рух став масовим — на це вплинули вбивства Майкла Брауна та Еріка Гарнера.