Ілон Маск запропонував Путіну поговорити у Clubhouse. У Кремлі не проти, але хочуть зрозуміти, про що йдеться

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ілон Маск запропонував Путіну поговорити у Clubhouse. У Кремлі не проти, але хочуть зрозуміти, про що йдеться

Daniel Oberhaus / Flickr

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск запропонував президенту Росії Володимиру Путіну приєднатися до соцмережі Clubhouse, щоб там безпосередньо поговорити. У Кремлі назвали цю пропозицію цікавою, але поки мусять зрозуміти, що пропонується.

Винахідник написав про цю пропозицію у Twitter 13 лютого, позначивши офіційний акаунт президента Росії і додавши російською: «Було б великою честю поговорити з вами».

У Кремлі відреагували на пропозицію через два дні. Речник Дмитро Пєсков наголосив, що Путін не веде соцмережі, але запрошення у Clubhouse цікаве. Для початку Кремль хоче «якось перевірити все це».

«Ми спочатку хочемо розібратися. Ви знаєте, що безпосередньо Путін не використовує соцмережі, особисто він їх не веде. В цілому, це, безумовно, дуже цікава пропозиція. Але нам потрібно якось зрозуміти, що мається на увазі, що пропонується. Тому спочатку якось перевіримо все це і потім вже будемо реагувати», — сказав Пєсков, якого цитує Meduza.

  • В основі соцмережі Clubhouse лежить голосове спілкування. Її запустили навесні 2020 року, а особливої популярності вона набрала на початку 2021-го. Поки Clubhouse доступний тільки для користувачів операційної системи iOS. А для того, щоб зареєструватися у соцмережі, потрібно отримати запрошення.
  • Учасники в Clubhouse не можуть відправляти повідомлення. Вони збираються в онлайн-кімнатах і спілкуються у режимі реального часу. Будь-який користувач може послухати розмову, а з дозволу модератора підключитися до дискусії.