Житель села в Чернігівській області захотів, щоб поліція розчистила сніг. Для цього він вигадав про вбивство родича

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У невеликому селі в Чернігівській області Грибова Рудня чоловік заявив у поліцію про фейкове вбивство свого родича. Так він хотів заманити до себе поліцію, щоб та розчистила сніг біля його будинку.

Про це розповіла речниця обласної поліції Юлія Ковтун у коментарі BBC Україна.

За її словами, у суботу ввечері до поліцейських звернувся схвильований чоловік. Він розповів їм, що наніс важкі травми своєму вітчиму і той нібито більше не рухається і не дихає. Але при цьому попередив силовиків: щоб як їхатимуть до нього, взяли спецтехніку, бо дістатися через сніг не зможуть.

На виклик вирушили дві машини з патрульними і слідчою групою. По приїзду вони виявили, що ніякого вбивства не було, а їх викликали, щоб вони розчистити проїзд до будинку.

У поліції кажуть, що змогли дістатися до місця фейкового вбивства на «Ниві» — перед тим дорогу там почистив місцевий трактор. Тому поліцейським це робити не довелося.

Тепер мешканець села, який вигадав історію, має заплатити штраф за неправдивий виклик поліцейських — від 51 до 119 гривень.

За даними «Суспільного», 13 лютого у Чернігівській області випало понад пів метра снігу, через це на маршрути не вийшли рейсові автобуси.

  • В Україні з 8 лютого тривають снігопади — комунальні служби працюють у посиленому режимі.
  • Через негоду в низці областей та Києві обмежили рух транспорту, в аеропортах у Чернівцях і Вінниці скасували рейси. «Укрзалізниця» попередила про затримку поїздів. Компанія обіцяє організувати для пасажирів зручні пересадки.