Британський мільйонер знесе свій маєток у Франції, що коштує $64 мільйони. Він забув запитати дозвіл на будівництво

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Верховний суд Франції залишив у силі постанову 2019 року про незаконне будівництво «Шато Дітер» (Chateau Diter) — це маєток британського забудовника-мільйонера Патріка Дітера за $64 мільйони. Тепер його доведеться знести протягом 18 місяців (до червня 2022 року) і заплатити штраф у $550 тисяч. На території маєтку 18 номерів, два вертолітні майданчики, басейн і сади. Загальна площа території — 10 тисяч квадратних метрів.

Про це повідомляє Businness Insider.

Подружжя Дітерів спочатку хотіло придбати віллу в Тоскані (Італія), а потім вирішили побудувати власну — неподалік Ніцци, у містечку Грассі. На слуханнях у 2016 і 2017 роках Дітер визнав, що забув запитати дозвіл на будівництво замку та проігнорував судові заборони на будівництво.

Дітер роками боровся за те, щоб зберегти свою власність. У березні 2019 року апеляційний суд Екс-ан-Провансу постановив, що замок був побудований без дозволу в лісовій зоні, що перебуває під охороною. Суд зобовʼязав Дітера знищити його протягом 18 місяців або виплатити штраф у розмірі $226 тисяч, а також додаткові $565 за кожен день, коли будинок залишається невикористаним після закінчення терміну. Але майже два роки по тому британський магнат досі не готовий визнати поразку та судиться в судах інших інстанцій.

«Це рішення не є епілогом цієї справи. Навіть ідея знесення «Шато Дітер», що є архітектурним шедевром, немислима і дурна. Ми будемо боротися, щоб цього уникнути», — заявляв адвокат і натякнув, що справу передадуть до Європейського суду з прав людини.

За даними французької газети Le Monde, Дітер побудував Chateau Diter між 2000 і 2011 роками. У 2009 році сусіди подали на нього до суду, заявивши, що «будівельне безумство повинно припинитися». Вони скаржилися на шум у замку протягом багатьох років і одного разу отримали компенсацію в розмірі $50 тисяч після того, як особняк здали оренду для зйомок фільмів і проведення весіль. Вечірки в маєтку іноді збирали по 2 тисячі гостей.

У розкішному замку можуть розміститися до 36 гостей. У ньому є кілька зон для відпочинку, бібліотека, камін ХV століття, льох з винним залом і кухня з видом на італійський сад.