«Слуга народу» Мошенець заявила, що коронавірус може бути «біологічною зброєю»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олена Мошенець заявила, що коронавірус може бути «одним з різновидів біологічної зброї». Про це вона заявила в ефірі телеканалу «НАШ».

«Мушу констатувати, що холодна війна з погрожуванням ядерною зброєю переходить чи перейшла вже навіть до біологічної зброї. Це для мене найгірше. Я б сказала, що зараз Китай вийшов на першу лінію», — сказала нардеп.

На уточнювальне запитання, чи розглядає депутат коронавірус як різновид біологічної зброї, Мошенець відповіла ствердно.

«Я розглядаю таку можливість, що це може бути одним із різновидів біологічної зброї. Про біологічну зброю, так само як і про ядерну зброю, мова йде вже багато десятиліть. Насправді ця зброя набагато гірша, ніж ядерна. Якщо за ядерними боєголовками ми можемо порахувати, скільки їх, де і в яких країнах, і хоча би розуміти масштаби, а про те, що відбувається в лабораторіях і як це може вплинути на світову конʼюктуру в майбутньому і подальші дії — ну тут складніше сказати. Коронавірус може бути гарним прикладом того, як це може бути. Навіть без ядерної зброї», — вважає Мошенець.

Журналісти «Схем» писали, що Мошенець раніше співпрацювала із соратником президента-втікача Віктора Януковича, ексглавою НБУ, колишнім першим віцепремʼєром Сергієм Арбузовим, який виїхав з України в 2014 році. Вона була заступницею головного редактора газети «Капітал» у 2013—2014 роках. За неофіційними даними, газета входила в медіахолдинг Арбузова.

  • Це не перші схожі заяви депутатів «Слуги народу». Раніше Юрій Камельчук назвав коронавірус вигаданим, а вакцини від нього — неефективними. Потім він додав, що йдеться про світову стратегію вакцинації, яка не залишає людям права від неї відмовитись.