«Ленін і Сталін посміхаються». Син Трампа звинуватив соцмережі в цензурі та поклав відповідальність за бан президента на лівих

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Ленін і Сталін посміхаються». Син Трампа звинуватив соцмережі в цензурі та поклав відповідальність за бан президента на лівих

Gage Skidmore / Flickr

Син чинного президента США Дональд Трамп-молодший звинуватив у цензурі технологічних гігантів, які володіють соцмережами Facebook, Twitter тощо та порівняв їх із комуністичними диктаторами Леніним, Сталіним та Мао. Він також поклав відповідальність за бан акаунтів свого батька на «лівих володарів».

«Світ сміється з Америки, а Мао, Ленін і Сталін посміхаються. Технологічні гіганти здатні цензурувати президента? Свобода слова мертва та контролюється лівими володарями», — написав він.

Агітація крайньо правого крила Республіканської партії давно використовує образ лівих як таємних лялькарів, які стоять за лідерами демократів. Зокрема президент Трамп звинувачував у протестах проти расизму та поліцейської жорстокості Black Lives Matter радикальних лівих та антифашистів, яких вважав організацією, відповідальною за сутички з поліцією, проте не надав жодних доказів.

Президент також обіцяв, що антифа будуть оголошені в США терористичним угрупованням, проте цього не сталося.

У ліворадикальну змову вірять різні конспірологічні обʼєднання та праворадикальні спільноти. Вони приписують лівим впливові звʼязки, необмежені кошти та змови з метою знищення традиційного укладу Америки. У цьому така конспірологія схожа на кальку з антисемітизму — теорії змови, за якою те ж саме приписують євреям.

Попри всі звинувачення лівих у змові, єдиний відомий лівий діяч від демократів Берні Сандерс зазнав поразки під час праймеріз кандидатів у президенти США, а його рейтинги подекуди замовчували прихильні до партії канали та видання. У той же час у чисельній лівій організації Демократичних соціалістів Америки скаржаться на тиск поміркованої та ліберальної частин Демократичної партії.

Трамп-молодший у своїй заяві також закликав підписатися на розсилку зі свого сайту, де продається книга «Ліберальний привілей: Джо Байден і демократи захищають те, що не можна захистити».

«Дональд Трамп — молодший перевертає столи Джо Байдена, висвітлює його радикальні звʼязки та самоуправство його родини, розповідає пекучі інсайди та критичну інформацію для американців, які досі вірять, що ми заслуговуємо на лідера, який поставить Америку понад усе», — йдеться в описі книги.

Звичайний примірник книги коштує майже $30, а з особистим автографом Трампа-молодшого — на $10 дорожче.