Лукашенко заявив, що не піде, поки цього не попросить «останній ОМОНівець»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко заявив, що не піде, поки цього не попросить «останній ОМОНівець»

Гонтар Володимир / УНІАН

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не піде з посади, поки цього не попросить «останній» співробітник ОМОНу. Про це повідомляє TUT.by.

«Поки останній ОМОНівець не скаже йти, я буду наглухо стояти в цій країні з вами пліч-о-пліч. Тому що і у мене, і у вас, крім цієї країни, нічого немає», — сказав він.

Лукашенко також знову заявив про «нарощування військового потенціалу» біля західних та північних кордонів Білорусі та про «зарубіжних ляльководів».

«Польща і країни Прибалтики стали полігонами для регулярних навчань і тренувань військ НАТО. Нам погрожують не тільки введенням нових санкцій, проти нас розвʼязали справжню інформаційну війну, постійно влаштовуються політичні провокації […] Провідну роль в організації вуличних заворушень грають зарубіжні ляльководи і їхні поплічники-колабораціоністи […] Ми вже з вами бачили таких у кадрах німецької кінохроніки, які захоплено марширують з портретами фюрера», — сказав Лукашенко.

Раніше він заявив, що його «реально» відсторонити від влади — це може зробити тільки білоруський народ на основі Конституції. Потім казав, що не віддасть Білорусь «незнайомому президенту», тому що чинна Конституція країни надає главі держави великі повноваження.