В американській пустелі знайшли загадковий моноліт. Чиновники кажуть, що встановлювати таке — незаконно, навіть для інопланетян

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В американській пустелі знайшли загадковий моноліт. Чиновники кажуть, що встановлювати таке — незаконно, навіть для інопланетян

скриншот з х/ф «Космічна одіссея 2001 року»

У пустелі штату Юта знайшли загадковий металевий моноліт, який з’явився в одному з віддалених районів невідомо як. Його помітили з повітря представники державних служб, коли рахували поголів’я диких тварин.

Про це повідомляє Департамент громадської безпеки штату.

dpsnews.utah.gov

Дивну споруду заввишки кілька метрів знайшли випадково. 18 листопада співробітники повітряної служби Департаменту рахували поголів’я товсторогів з гелікоптера у південно-східній частині Юти, помітили дивний об’єкт і приземлилися поруч.

Члени команди виявили, що це металевий моноліт, встановлений у гірську породу біля скель пустелі штату. Цей об’єкт у формі призми мав кілька метрів заввишки та близько пів метра завширшки, а на його блискучій сріблястій поверхні помітні заклепки.

Знахідка нагадує моноліт з культового фільму «Космічна одіссея 2001 року» режисера Стенлі Кубрика. Згідно з сюжетом, він вплинув на еволюцію приматів, які розвинулись у людей. У майбутньому моноліт знайшли під час робіт на Місяці — після контакту із сонячним світлом він передав сигнал в сторону Юпітера, куди вирушила команда астронавтів.

dpsnews.utah.gov

Наразі незрозуміло, хто саме міг встановити цей об’єкт у пустелі. Департамент публічної безпеки не виявив жодних слідів і не надав його місцеположення, оскільки люди, які вирішать подивитися на загадкову знахідку, ризикують загубитися й постраждати через небезпечні умови та віддаленість пустельного району.

«Встановлювати споруди або мистецькі об’єкти без дозволу на державних землях, якими розпоряджається федеральний уряд — незаконно, незалежно від того, з якої ви планети», — передають чиновники.

Як передає CNN, члени команди, яка знайшла об’єкт, жартували, що якщо хтось із них раптово зникне, всі інші розбіжаться. Вони швидко помітили паралелі з фільмом 1968 року, але переконані, що ніхто з космосу моноліт не викидав — скоріш за все, це чийсь жарт.

dpsnews.utah.gov

«Я думаю, це якийсь художник нової хвилі або, знаєте, якийсь великий поціновувач фільму», — сказав пілот гелікоптера команди Брет Гатчингс.

Наразі Бюро землекористування вирішує, чи варто розслідувати появу цього моноліту та шукати його творців.