У Нідерландах журналіст завдяки легковажності міністра оборони взяв участь у секретній відеоконференції Євросоюзу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Нідерландах журналіст завдяки легковажності міністра оборони взяв участь у секретній відеоконференції Євросоюзу

European Council / Flickr

У Нідерландах журналіст взяв участь у секретній конференції міністрів оборони країн Європейського союзу завдяки залишеним у мережі даними для входу в цю відеозустріч.

Про це повідомляє BBC.

Даніель Верлан з RTL Nieuws підключився до відеоконференції після того, як міністр оборони Нідерландів випадково розмістила в Twitter деякі дані для входу в систему.

«Ви знаєте, що потрапили на секретну конференцію?» — запитав журналіста Верховний комісар ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель. «Ви знаєте, що це кримінальний злочин, а вам краще відключитися, перш ніж приїде поліція», — додав він. Журналіст вибачився і покинув відеоконференцію.

Зазначається, що журналісту вдалося отримати доступ після того, як міністр оборони Нідерландів Анк Бійлевельд опублікувала в Твіттері фотографію, яка містила адресу для входу та частину PIN-коду. Після декількох спроб журналісту вдалося підібрати відсутню цифру PIN-коду й увійти у відеоконференцію.

Пізніше представник міністерства оборони Нідерландів сказав, що опублікувати в Twitter дані для входу у відеоконференцію було «дурною помилкою».