У Південній Австралії вводять локдаун на 6 днів через брехню працівника піццерії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Південній Австралії вводять локдаун на 6 днів через брехню працівника піццерії

igorovsyannykov / Pixabay

У штаті Південна Австралія вирішили ввести локдаун на 6 днів через брехню співробітника піцерії. Тепер людям можна виходити з дому один раз на день, аби придбати товари першої необхідності.

Про це повідомляє BBC.

18 листопада в штаті ввели суворий карантин після виявлення 36 нових випадків зараження. Місцева влада заявляє, що цього можна було б уникнути, якби один з хворих чоловіків сказав, що він працює в піцерії. Однак він збрехав, заявивши, що пішов в заклад, щоб купити піцу. Чиновники припустили, що чоловік заразився під час короткого контакту з вірусом і що штам дуже заразний.

«Тепер ми знаємо, що він збрехав. Сказати, що я злюся, — нічого не сказати, ми в абсолютній люті з приводу дій цієї людини. [...] Я не дозволю через ганебну поведінку однієї людини тримати Південну Австралію в цих умовах карантину на один день довше, ніж необхідно», — заявив премʼєр штату Стівен Маршалл.

У поліції водночас заявили, що чоловіка за неправду не будуть штрафувати.

Нагадаємо, в Австралії станом на 20 листопада зареєстровано 27 790 випадків коронавірусу. Померли 907 осіб, видужали 25 509 пацієнтів.