Ватикан розслідує, як лайк з акаунту Папи Римського опинився під фото оголеної моделі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Ватикан почав внутрішнє розслідування після того, як офіційна сторінка Папи Римського в Instagram вподобала фото «суттєво оголеної» бразильської моделі. Про це повідомляє The Guardian.

Лайк з акаунту Папи помітили під фото моделі Наталії Гаріботто 13 листопада. Уже наступного дня його прибрали. Судячи з повідомлень у ЗМІ, акаунт вподобав фото моделі в костюмі школярки.

Компанія Гаріботто COY Co. після цього вирішила максимально скористатися ситуацією і розмістила зображення у своєму акаунті з підписом, що отримала «офіційне благословення» Папи.

Представник Ватикану сказав The Guardian: «Ми можемо виключити, що лайк прийшов від Святого Престолу, і ми звернулись до Instagram за розʼясненнями». Також відомо, що сторінками Папи Римського в соціальних мережах керують одразу кілька людей.

Сама модель у Twitter дала посилання на свій сайт на випадок, «якщо він потрібен Папі Франциску».

Папа Франциск користується величезною популярністю в соціальних мережах, його офіційний обліковий запис в Instagram має 7,4 мільйона підписників. У Twitter на нього підписалися 18,8 мільйона людей. У 2017 році він був найпопулярнішим світовим лідером у соціальних мережах.