У США чоловік намагався втекти від ФБР у «стилі Бонда» на підводному буксирувальнику. Його таки упіймали

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У США 44-річний каліфорнієць Метью Пірсі намагався сховатися від правосуддя у стилі «агента 007». За чоловіком влаштували годинну автопогоню, яка закінчилася в озері недалеко від міста Реддінг.

Про це пише BBC.

Інцидент стався 16 листопада. До будинку Пірсі приїхали агенти ФБР, щоб заарештувати його. Чоловік не розгубився і кинувся до пікапа. Утікаючи від погоні «федералів», він двічі зʼїжджав з дороги, а згодом вирішив стрибнути в озеро і «залягти на дно». У цей момент його помітили патрульні автомобілі.

Пірсі стрибнув в озеро з підводним буксирувальником Yamaha 350Li та пробув під водою близько 25 хвилин. Цікаво, що подібний буксирувальник використовувався у фільмі про Джеймса Бонда 1965 року «Кульова блискавка».

Увесь цей час правоохоронці спостерігали бульбашки. Пірсі заарештували після того, як він виринув біля берега. Його адвокат досить коротко прокоментував вчинок свого клієнта. «Ніколи не знаєш, що відбувається в голові, коли тебе переслідує ФБР», — сказав він.

Пірсі підозрюють у шахрайстві, ухиленні від сплати податків і створенні фінансової піраміди. Він створив власну церкву і вивів на свої дві компанії $35 млн. Майже всі гроші він устиг витратити, і тепер йому загрожує 20 років вʼязниці. Прокурор просив для Пірсі утримання під вартою, побоюючись ще однієї «бондівської» втечі.