У Росії дорогу через ожеледицю посипали піском, у якому знайшли людські кістки та череп

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Дорогу біля російського міста Кіренськ в Іркутській області посипали від ожеледиці піском із людськими кістками.

Про це пише «Интерфакс».

Про подію спочатку повідомили ввечері 13 листопада у місцевих пабліках у соцмережах. Там також публікувались фотографії з людськими кістками та черепом, який знайшли на дорозі.

Наразі ж поліція проводить перевірку, звідки комунальники взяли пісок та гравій. За попередньою інформацією, організація, яка посипала дорогу піском, взяла його з кладовища.

«Взяли і не перевірили. В результаті кістки виявилися на дорозі. Череп старий — напевно, близько 100 років. Зараз фахівці вивчають його і інші кістки, щоб встановити точний вік і можливе походження. Звичайно, всі останки прибрані з дороги», — розповіло джерело агентства.

  • Дослідники виявили неушкоджені клітини в головному мозку людини, яка загинула під час виверження вулкана Везувій, що знищило місто Геркуланум у 79 році нашої ери.
  • У Якутії (Сибір) оленярі на острові Великий Ляховський знайшли ідеально збереженого печерного ведмедя (Ursus spelaeus), який жив за часів льодовикового періоду і помер близько 39,5 тисячі років тому. Цей вид був поширений в Євразії і вимер близько 15 тисяч років тому.