Попри пандемію острови Нової Зеландії заявили про туристичний бум. Все житло забронювали до червня 2021 року

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Попри пандемію острови Нової Зеландії заявили про туристичний бум. Все житло забронювали до червня 2021 року

Ville Miettinen / Flickr

Попри те що вся туристична галузь світу страждає від пандемії коронавірусу, архіпелаг Чатем скаржиться на те, що забагато туристів. Про це повідомляє CNN.

Віддалений архіпелаг Тихого океану знаходиться за 800 км від Нової Зеландії і вважається окремим її регіоном. Він складається з 10 островів, проте лише на двох із них проживають люди (загалом приблизно 600—700 осіб) — на острові Чатем та острові Пітт.

NomadicPics / Flickr

Враховуючи, що кордони Нової Зеландії залишаються закритими, острів Чатем став для новозеландців «найгарячішим» місцем відпочинку.

У звичайний рік Чатем і Пітт приймають близько 2 тисяч туристів, але цього року у них бум. Зазвичай туристичний сезон триває приблизно з листопада по березень, тобто влітку в південній півкулі. Але тепер все житло на острові заброньовано до червня 2021 року.

У період до пандемії основними гостями Чатема були пенсіонери, які шукали тихе місце для відпочинку.

Andrew Purdam / Flickr

«Це сталося досить швидко. Тут трохи дорожче, острови не дуже приваблюють молодь, яка шукає відпочинок подешевше, і тут немає пляжних курортів або чогось подібного», — заявив менеджер по туризму островів Джекі Гарден і пояснив, що продукти та паливо тут дорожчі, адже їх треба доставити з материка.

Єдина авіакомпанія, що обслуговує архіпелаг — Air Chathams, вона виконує лише кілька рейсів на тиждень між островом Чатем і тим, що місцеві жителі називають «материком» — йдеться про Північні та Південні острови.

Острови є домом для деяких найрідкісніших птахів у світі, а також тут є велика колонія тюленів. Представники островів попереджають потенційних відвідувачів про те, що треба поважати вразливу екосистему і відчуття маленького містечка, які роблять Чатем такими особливими.