Духовна наставниця Трампа склала дивну молитву за перемогу на виборах. Вона швидко стала мемом

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Духовна наставниця Трампа склала дивну молитву за перемогу на виборах. Вона швидко стала мемом

May Olusola / Flickr

У той час як Джо Байден демонструє переконливі результати в штатах, ключових для здобуття перемоги на виборах президента США, команда чинного глави держави Дональда Трампа впадає у відчай. Юристи республіканця позиваються щодо підрахунку голосів, а його персональна духовна наставниця, телеєвангелістка Пола Вайт, складає молитву за перемогу.

Про це повідомляє Mashable.

Пола Вайт виступила на службі з ритмічною, речитативною молитвою, спрямованою проти «демонічної змови», яка, за її словами, прагне вкрасти вибори.

Виступ Вайт складався із повторення фраз «бий, поки не досягнеш перемоги», «я чую звуки рясного дощу та звуки перемоги», «Господь сказав, що вона досягнута», «перемога в усіх краях небес» тощо. Також вона закликала янголів з Африки та Південної Америки.

Відео зібрало понад 18 млн переглядів і швидко стало вірусним. Користувачі Twitter почали робити ремікси речитативу проповідниці на музику відомих виконавців й додавати героїв популярних мемів.

Хто вона така?

54-річна Пола Вайт — одна з найпопулярніших телепроповідниць у США. Дональд Трамп заручився її підтримкою ще перед кампанією 2016 року і зробив своєю «духовною радницею», а в 2019 році включив її до складу управління зі зв’язків з громадськістю та міжурядових відносин Білого дому.

Вайт організовує зустрічі президента з євангелістською спільнотою США й активно захищає його в релігійних колах.

Трамп і Вайт товаришують з 2002 року — саме тоді майбутній президент, за власними словами, випадково подивився її проповідь на телебаченні й зателефонував, щоб познайомитись. Пізніше Вайт купила квартиру в одному з будинків мільярдера в Нью-Йорку.

Частина християн США не приховує свого презирства до Вайт, яку вважає егоїсткою, що дбає лише про гроші та вимагає пожертв. Зокрема, широко відомий виступ Вайт про комунальні платежі — за її словами, в першу чергу варто зробити пожертвування на церкву, а вже потім сплачувати рахунки.