«Поцілую хлопців, прекрасних жінок і взагалі всіх». Дональд Трамп одужав від коронавірусу та прийшов на мітинг без маски

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Поцілую хлопців, прекрасних жінок і взагалі всіх». Дональд Трамп одужав від коронавірусу та прийшов на мітинг без маски

Скриншот / YouTube

Президент США Дональд Трамп, який нещодавно одужав від коронавірусу, активно проводить мітинги на підтримку своєї кандидатури. Попри власне зараження, на першому ж виступі після одужання він поглузував зі свого опонента Джо Байдена через дотримання соціальної дистанції.

Про це повідомляє CNN.

На мітингу у Флориді в понеділок Трамп вийшов до натовпу через кілька годин після отримання негативного тесту на коронавірус. Він був без маски і заявив, що «розцілує всіх».

«Я поцілую хлопців, прекрасних жінок і взагалі всіх. Я просто зроблю всім великий, масний поцілунок», — заявив президент.

У своєму виступі Трамп цькував свого опонента Байдена і називав його «найгіршим кандидатом у президенти в історії», хоча суттєво відстає від нього за рейтингом.

Люди у приміщенні, де виступав президент, і в черзі на вулиці були переважно без масок. Деякі з послідовників Трампа применшували небезпеку коронавірусу, відповідаючи на запитання кореспондента CNN про те, чи не бояться вони заразитися під час масового скупчення людей.

Станом на сьогодні у США зафіксовано понад 8 мільйонів випадків коронавірусу, більше ніж 220 тисяч людей померли від ускладнень.

Країна є лідиром за поширенням інфекції, а президента Трампа звинуватили у свідомих маніпуляціях на тему коронавірусу та применшенні його небезпеки в публічних виступах, що могло посприяти поширенню інфекції.

  • Уранці 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіли перша леді Меланія і радниця президента Гоуп Гікс. У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції. Увечері того ж дня Трамп заявив, що загалом почувається добре, але є певна слабкість, тому його доправили до військового госпіталю.
  • Напередодні Трамп, будучи хворим на коронавірус, залишив військово-медичний центр Волтера Ріда, щоб проїхати кортежем перед мітингом своїх прихильників. Після цього кілька агентів його секретної охорони поскаржилися на зневажливе ставлення до них.
  • Уряд Великої Британії отримав вказівку налагодити зв’язки з оточенням кандидата у президенти США Джо Байдена та триматись подалі від представників адміністрації Дональда Трампа. Лондон не вірить у можливість переобрання чинного президента і працює на перспективу правління демократів.
  • Кремль побоюється перемоги Байдена на виборах президента США. Це означатиме нові санкції та антиросійську коаліцію Заходу. ЦРУ припускає, що російський президент Путін керує кампанією проти демократичного кандидата.