ДБР викрило контррозвідника на порушенні військової служби. Під час відряджень у регіони він їздив судити футбольні матчі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Державне бюро розслідувань направило до суду кримінальне провадження проти співробітника Генерального управління військової контррозвідки СБУ. Він під час відряджень незаконно залишав місце служби, щоб судити футбольні матчі.

Про це у коментарі «Цензор.НЕТ» розповів начальник Управління з розслідування військових злочинів Головного слідчого управління ДБР Ярослав Льошенко.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2018—2019 років цього співробітника СБУ відправляли в регіони з метою надання методичної та практичної допомоги під час проведення робіт з технічного захисту інформації. Але він, вважаючи, що керівництво не буде перевіряти і контролювати його фактичне перебування у відрядженнях за певними місцями несення обовʼязків військової служби, не отримавши відповідних дозволів начальника, понад 10 разів самовільно виїжджав в інші міста України, де брав безпосередню участь у суддівстві футбольних матчів в якості арбітра», — повідомив він.

За його словами, контррозвіднику висунули звинувачення у порушенні ч. 3 ст. 409 ККУ (ухилення від військової служби). Йому загрожує від 3 до 7 років ув’язнення.

Справу направили до Вінницького міського суду. Перше засідання заплановане на 15 жовтня.

  • 23 липня рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету Української асоціації футболу (КДК УАФ) віцепрезидента цієї організації Олега Собуцького довічно усунули від будь-якої діяльності, що так чи інакше повʼязана із футболом. Таке покарання він отримав за напад на арбітра після матчу першої ліги між ФК «Агробізнес» (Волочиськ) і ФК «Минай» (Ужгород).