«Пара пострілів у голову — і всі протверезіють»: МВС Білорусі опублікувало аудіозаписи, як «жителі» Мінська просять розібратися із протестами

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство внутрішніх справ Білорусі заявляє, що сотні жителів Мінська телефонують правоохоронцям та просять розібратися із протестувальниками.

Про це пише пресслужба МВС країни.

«На лінію 102 почали активно телефонувати жителі Мінська, незадоволені діями учасників несанкціонованих масових заходів. Тільки за останню добу в столичну міліцію звернулися кілька сотень людей. Прості законослухняні люди: робітники, пенсіонери, багатодітні батьки, водії громадського транспорту і таксі благають прибрати з вулиць галасливих і агресивних протестувальників, які своїми витівками не дають нормально жити», — заявляють у відомстві.

За даними МВС, різні Telegram-канали начебто навмисно закликають виходити на протести саме у часи пік та тоді, коли на вулицях багато інших людей.

Зокрема, один із таких «жителів» Мінська начебто під час дзвінка на лінію 102 закликав правоохоронців використовувати проти протестувальників бойові кулі.

«7.62, Калашников, ніхто ж не скасовував. Пару пострілів у голову — і все, і всі протверезіють. Що ж це таке врешті-решт?» — каже чоловік на опублікованих записах.