У російському селі на місцевих виборах перемогла прибиральниця. Вона заявила, що була технічним кандидатом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

На місцевих виборах у Повалихінському сільському поселенні Костромської області (Росія) чинного голову перемогла прибиральниця з адміністрації Марина Угодська.

Про це пише Meduza.

У виборах голови поселення брали участь лише два кандидати: чинний голова Микола Локтєв, який балотується від партії «Единая Россия», та прибиральниця Марина Угодська. За підсумками голосування із результатом в 62% перемогла Угодська. За неї проголосували 84 людини з трохи понад 130, які брали участь у виборах.

Сама ж Угодська розповіла, що була технічним кандидатом Локтєва, який хотів створити альтернативного кандидата. Формально жінку висунула «Російська партія пенсіонерів за соціальну справедливість».

«Просто не було людини, і я йшла підставним [кандидатом]. Допомогти хотіла. Удвох з ним і були. Я ж не думала, що за мене проголосують, не очікувала такого повороту. Я взагалі нічого не робила, а люди приходили і голосували», — розповіла вона.

Угодська також зазначила, що взагалі не знає своїх нових повноважень і не вміє працювати з документами. Вона планує відмовитися від мандату, щойно почне виконувати обов’язки голови поселення. Вступити на посаду вона має 1 жовтня.

  • 13 вересня в Росії відбулися вибори глав низки субʼєктів федерації, а також депутатів законодавчих органів різного рівня в рамках «єдиного дня голосування». У девʼяти регіонах на новий термін переобрали чинних глав — це керівники Татарстану, Краснодарського краю, Брянської, Костромської, Ленінградської, Пензенської, Ростовської, Смоленської та Тамбовської областей. В інших випадках перемогу здобули кандидати, які до цього були тимчасовими керівниками регіонів.