Twitter-акаунт посла Китаю у Великій Британії лайкнув порноролик. Посольство вимагає від соцмережі знайти винуватця

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Twitter-акаунт посла Китаю у Великій Британії лайкнув порноролик. Посольство вимагає від соцмережі знайти винуватця

Пресслужба посольства Китаю у Великій Британії

Посольство Китаю у Великій Британії зажадало від Twitter провести розслідування після того, як зʼясувалося, що акаунт посла лайкнув один з порнороликів, опублікованих в соцмережі.

Про це пише The Verge.

Акаунт посла Лю Сяоміня в Twitter поставив «лайк» кільком твітам, але пізніше прибрав «вподобайки». Серед постів був 10-секундний кліп, опублікований в акаунті з порно, і кілька повідомлень з критикою Комуністичної партії Китаю. Посольство Китаю в Великій Британії стверджує, що «лайки» ставив хакер, який отримав доступ до облікового запису посла.

«Посольство повідомило про це компанії Twitter, закликавши її провести ретельне розслідування і серйозно зайнятися цим питанням. Посольство залишає за собою право вжити подальших дій та сподівається, що громадськість не повірить таким чуткам», — цитує видання заяву посольства.

Примітно, що сам посол відреагував на скандал народною мудрістю: «Хороше ковадло не боїться молота».

Соцмережа Twitter заблокована на материковому Китаї, але китайські офіційні особи в останні кілька років стали частіше використовувати платформу для спілкування з аудиторією за межами країни. Обліковий запис Лю Сяоміня був створений в жовтні.