На Волині священник привітав Путіна з Днем ангела. Віряни за це закрили його храм

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На Волині жителі села Галинівка (Володимир-Волинський район) закрили на замок храм преподобного Сергія Радонезького через дії його настоятеля — отця Олексія Шарана.

Як повідомляє місцеве видання «Буг», священник Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) привітав у Facebook президента Росії Володимира Путіна з Днем ангела, чим спровокував невдоволення жителів села.

Олексій Шаран

Скриншот поздоровлень священника 3 серпня оприлюднили місцеві журналісти. Через кілька годин пост назбирав купу негативних коментарів. Користувачі зазначили, що на сторінці священника є багато «цікавих» фотографій, зокрема поздоровлень з георгіївськими стрічками на честь 9 травня.

Сам Шаран невдовзі заявив, що «за традицією, набраний текст взяв на розсилку всім, хто носить імʼя Володимир» і нібито не хотів вітати Путіна. Віряни цьому не повірили.

Про самовільне закриття храму жителі села повідомили голові обʼєднаної територіальної громади і заявили, що днями проведуть збори з цього приводу. На ньому також хочуть побачити і Шарана, щоб він пояснив свій вчинок.