Суддям в Англії дозволили видаляти футболістів з поля за «навмисний кашель в обличчя»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Суддям в Англії дозволили видаляти футболістів з поля за «навмисний кашель в обличчя»

Pixabay / planet_fox

Арбітрам в Англії дозволили попереджати або навіть видаляти футболістів з поля за «навмисний кашель» в обличчя суперника чи офіційній особі на матчі.

Про це пише Reuters.

Відповідні рекомендації надіслали арбітрам з Асоціації футболу Англії. Таким чином, правила змінюються у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Згідно із надісланими правилами, суддя повинен вживати заходів, якщо він «впевнений, що хтось навмисно і з близької відстані кашлянув в обличчя супернику або офіційній особі на матчі». Такі дії підпадають під порушення, яке називається «використання образливих слів або жестів».

Якщо ж інцидент був недостатньо серйозним для видалення, то арбітр може показати гравцю жовту картку — попередження. Також у документі зазначається, що судді не повинні карати за природній кашель і просити футболістів не плювати на футбольне поле.

  • Премію «Золотий мʼяч» найкращому футболісту Європи вперше в історії не вручатимуть. Організатори пояснили своє рішення винятковими обставинами, за яких відсутні справедливі умови для вручення призу.
  • Англійська Премʼєр-ліга наприкінці червня відновила матчі після перерви через коронавірус, але поки всі ігри проходять без глядачів. Футбольний клуб «Лідс Юнайтед» напередодні матчу проти «Фулхема» запустив маркетингову акцію — фанати можуть купити за 25 фунтів місце на стадіоні для свого картонного манекена із фотографією.