«Можуть викинути за шкірку». У Путіна радять ЗМІ не користуватися YouTube та іншими західними платформами

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Можуть викинути за шкірку». У Путіна радять ЗМІ не користуватися YouTube та іншими західними платформами

Valery Sharifulin \ TASS via Getty Images

Речник Кремля Дмитро Пєсков порадив російським ЗМІ не користуватися YouTube, щоб «не залежати від західних платформ». Про це він заявив, коментуючи блокування YouTube-каналу «Царьград ТБ», повідомляє Интерфакс.

«Будь-яка західна платформа — це приватна платформа, яка може вас викинути за шкірку разом із вашим акаунтом будь-якої миті. Ніяких правил тут немає, ні гарантій, ні правил. І саме як до ресурсу з низьким ступенем довіри потрібно до всіх цих ресурсів і ставитися», — заявив Пєсков.

28 липня відеосервіс YouTube заблокував без права відновлення акаунт російського телеканалу «Царьград ТБ», в якого було 1,06 млн підписників. У Google повідомили, що акаунт заблокований за порушення «експортного законодавства». Телеканал планує звернутися до суду.

Контент «Царьграда ТБ» — це «велич» Росії та монархії колишньої імперії, а також пропаганда проти України, Євросоюзу та США. Крім того, телеканал поширює різного роду конспірологічні теорії, зокрема повʼязані із коронавірусом. Власник каналу Малофєєв із 2014 року перебуває під міжнародними санкціями через звинувачення у фінансуванні проросійських бойовиків на Донбасі та в інформаційній участі в анексії Криму Росією.