Мін’юст продаватиме подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. Обіцяють охорону та триразове харчування

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Мін’юст продаватиме подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. Обіцяють охорону та триразове харчування

Гонтар Володимир / УНІАН

Міністерство юстиції вирішило продавати подарункові сертифікати у платні камери слідчих ізоляторів.

Про це у своєму Facebook повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

«Подаруйте знайомому подарунковий сертифікат, і, якщо його візьмуть під варту, він зможе потрапити у камеру з поліпшеними умовами утримання!» — зазначає він.

Міністр розповів, що сертифікат можна придбати онлайн, а діятиме він 6 місяців. Малюська наголосив, що Мін’юст обіцяє «клієнтам» цілодобову охорону та триразове харчування.

«Якщо протягом вказаного строку обдаровуваний не буде взятий під варту та не потрапить у СІЗО, кошти зараховуються у якості благодійної допомоги відповідному слідчому ізолятору», — пояснив він.

Водночас у пресслужбі Міністерства розповіли, що за весь час на платних камерах у СІЗО вже заробили понад 300 тисяч гривень. Найбільше коштів надійшло з Київського СІЗО — там за перебування у кращих камерах заплатили 248 тисяч гривень.

  • 22 квітня Кабінет міністрів підтримав впровадження платних камер підвищеного комфорту. Ініціатива Міністерства юстиції спрямована на збір коштів для реформи інфраструктури. Попередньо проєкт триватиме до кінця 2021 року, після чого вирішать, чи продовжувати цю практику.
  • Загалом платні камери в СІЗО вже існують в Києві, Чернігові, Львові, Чернівцях, Хмельницькому, Вінниці, Харкові, Житомирі, Івано-Франківську, Дніпрі та інших містах.