Космічні сили США пояснили зв’язок свого логотипу з фантастичним серіалом Star Trek. Насправді їх нічого не споріднює

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Космічні сили США пояснили зв’язок свого логотипу з фантастичним серіалом Star Trek. Насправді їх нічого не споріднює

@zaharako / Twitter

Командування Космічних сил США відповіло на закиди публіки щодо схожості своєї символіки з логотипом космічної організації з культового серіалу Star Trek. Військові вважають, що прототип їхнього символа давніший за фантастичний серіал, і показали його оновлену версію.

Про це командування Космічних сил США повідомило в Twitter.

Символ Космічних військ, який презентували ще в січні цього року, нагадує літеру «дельта» й дуже схожий на символ Зоряного флоту з серіалу — міжпланетної організації, яка організовує дипломатичні зв’язки, колонізацію планет та оборону в галактиці.

Офіційний логотип, який презентували 22 липня, відрізняється від того, який до того демонстрував у Twitter президент США Дональд Трамп. Від попередньої версії зберігся лише центральний символ — «дельта».

«Дельту» вперше використали у космічних організаціях щонайменше в 1961 році, і вона надихнула покоління космічних професіоналів», — пишуть у Twitter Космічних військ.

Ідея фантастичного серіалу про підкорення Всесвіту та конфлікти між галактичними цивілізаціями виникла пізніше — її в 1964 році запропонував американський продюсер і сценарист Джин Родденберрі. Перші серії Star Trek почали виходити з 1965 року.

«Якщо ви подивитеся на логотип, ви побачите, що чорні елементи знаходяться всередині. Чорний колір символізує неосяжну темряву глибокого космосу. Дехто відчуває жах, але ми воліємо надихатися та долати виклики», — пишуть Космічні війська.

В іншому дописі пояснюється значення елементів логотипу. Зокрема, зірка в центрі означає Полярну зірку, яку організація вважає своїм провідником, а два вістря всередині символізують реактивну тягу космічного апарату, що стартує з Землі.

  • У травні президент США Дональд Трамп анонсував розробку «супер-дупер ракети», показав прапор новостворених Космічних військ, а також оголосив свою країну «лідером космосу».