У США жінка судиться з містом — поліцейські вбили її чоловіка, який хотів накласти на себе руки

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США жінка судиться з містом — поліцейські вбили її чоловіка, який хотів накласти на себе руки

Fred Moon / Unsplash

Вдова чоловіка з міста Колльєрвілль, якого минулого року застрелили поліцейські біля його будинку, подала позов до суду проти міста та одного з його поліцейських. Про це повідомляє WMC 5.

Позов спочатку подали до суду штату, але потім його передали до федерального суду.

Вдова Еліс Хоул заявила, що поліція Колльєрвілля порушила цивільні права її чоловіка і застосувала надмірну силу, коли вони протистояли йому.

3 червня 2019 року Еліс Хоул викликала поліцію, адже її чоловік Девід взяв рушницю і заявив, що накладе на себе руки. Суїцидальні схильності виявили у Девіда на тлі депресії, коли він перестав пити призначені йому ліки.

Коли прибули офіцери, вони виявили 59-річного чоловіка на його задньому дворі.

«Після неодноразових вимог, щоб чоловік кинув зброю, один з офіцерів відкрив вогонь, вбивши його», — заявив представник Бюро розслідувань штату Теннессі Келі Макалістер.

Еліс каже, що її чоловік нікому не погрожував, окрім як самому собі. У позові вона зазначає, що поліцейський зажадав від Девіда кинути рушницю, а менш ніж за 4 секунди вистрілив в нього.

«Людина була на своєму задньому дворі. Він був самогубцею. Йому потрібна була допомога, але замість цього прийшла Голгофа», — сказала адвокат жінки.