Головного редактора британського Vogue не пустили на роботу через парадний вхід. Його сплутали з робітником через колір шкіри

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Головного редактора британського Vogue не пустили на роботу через парадний вхід. Його сплутали з робітником через колір шкіри

@edward_enninful / Instagram

Голова британської редакції журналу про моду Vogue зіштовхнувся з расистськими стереотипами, коли прийшов на роботу. Коли відомий журналіст африканського походження Едвард Еннінфул зайшов до лондонського офісу видання, охоронець його не впізнав і наказав заходити через чорний вхід, яким користується обслуга.

Про це Еннінфул розповів в Instagram.

«Сьогодні на вході до роботи охорона поставилась до мене упереджено через мою расу. Щойно я зайшов, як мені сказали проходити через задній хід. Хоча б тому що наше життя та дозвілля повертаються до норми, ми не можемо дозволити світу стати таким же, як і раніше. Зміни мають відбутися. І вони мають відбутися зараз», — написав Еннінфул.

Компанія Condé Nast, якій належить журнал, швидко звільнила охоронця. На переконання головного редактора, ситуація продемонструвала, що інколи заслуги людини не мають значення й оточуючі судять про неї лише за кольором шкіри.

Відомі британці, зокрема супермодель Наомі Кемпбелл і дизайнер Марк Джейкобс, висловили своє обурення расовим стереотипам, що досі панують у країні.

48-річний Еннінфул народився в Гані та емігрував з батьками в дитячому віці. Він відомий тим, що просував у фешн-індустрії небілих моделей, а також своїми гострими зауваженнями з расових тем, пише BBC. У 2016 році королева Єлизавета ІІ нагородила журналіста Орденом Британської Імперії за вклад у справу расового різноманіття.

Еннінфул обійняв посаду головного редактора британського Vogue у 2017 році та став першою темношкірою людиною на цій посаді. У редакції він вирішив покінчити з «шикарними дівчатами» — після його появи звільнили багатьох співробітників, пише Daily Mail.

Еннінфул працює в модній журналістиці доволі давно. Коли йому було 18 років, його запросили на посаду модного директора молодіжного видання i-D, де він пропрацював майже два десятиліття. Також Еннінфул працював в американській та італійській редакціях Vogue, співпрацював із відомими модельєрами та просував моду «вуличного стилю».