В Англії у соборі розмістили картину «Таємної вечері» із темношкірим Ісусом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Сент-Олбанський собор в Англії розмістив картину «Таємної вечері» із темношкірим Ісусом — у такий спосіб виявили солідарність із рухом Black Lives Matter. Про це повідомляє Daily Mail.

Настоятель собору погодився встановити витвір мистецтва на вівтарі, визнавши, що церква знаходиться на слабких позиціях, щоб проповідувати про расову справедливість.

Ця картина відтворює знамениту фреску XV століття Да Вінчі «Таємна вечеря», на якій зображений образ Христа. Оголошення про появу картини у храмі зробили менш як за тиждень після того, як архієпископ Кентерберійський закликав англіканську церкву переглянути своє зображення Христа як білошкірого.

Настоятель собору сказав, що християни повинні також розмістити глобальні зображення Ісуса, які показують його як «чорного, китайського і близькосхідного».

Настоятель собору сказав, що таке зображення «Таємної вечері» змусило його замислитися над тим, як люди звикли бачити Ісуса.

«Експерти сходяться на думці, що він, швидше за все, мав би риси Близького Сходу, але протягом століть європейські художники традиційно зображували Христа у своєму власному, європейському образі», — зазначив предстоятель.

На тлі антирасистських протестів компанії переглядають свою політику: компанія Unilever відмовляється від слів «білий» та «світлий»; компанія Johnson & Johnson прийняла рішення припинити продаж кремів і лосьйонів, які відбілюють тон шкіри; виробник морозива Dreyerʼs («дочка» Nestle) вирішив відмовитися від назви фірмового морозива «ескімо», щоб не ображати ескімосів.