Київська поліція почала наносити розмітку «для любителів штрафів». До проблеми неправильного паркування підійшли з гумором

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Київська поліція почала наносити розмітку «для любителів штрафів». До проблеми неправильного паркування підійшли з гумором

@patrolpoliceua / Twitter

Патрульна поліція Києва почала наносити на дороги розмітку яскраво-помаранчевого кольору з текстом «місця для любителів штрафів», щоб привернути увагу до проблеми неправильно припаркованих машин. Тим часом МВС звітує про зниження випадків перевищення швидкості на дорогах завдяки «розумним» камерам.

Про це поліція повідомила у Twitter.

За даними столичних копів, з початку року винесли близько 40 тисяч постанов за порушення правил паркування, які спричинюють затори й ускладнюють рух.

«Ми зробили ці неправильні парковки, щоб ще раз, тепер іронічно, нагадати водіям про те, що тротуари, газони та пішохідні переходи — не місця для стоянки», — сказав заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький.

Розмітку нанесли на ділянках, де зупинка або стоянка вже заборонена правилами дорожнього руху. Поки що місць «для любителів штрафів» у Києві лише 65, але згодом їх хочуть зробити більше сотні.

Поліція нагадує, що за неправильне паркування передбачено штрафи та евакуація машин на спеціальний майданчик.