На eBay можна купити найдорожчу колекційну фігурку з «Зоряних воєн». Прототип Боби Фетта коштує $225 тисяч

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

«Святий Ґрааль» фанатів «Зоряних війн» — це прототип фігурки персонажа Боби Фетта, який так ніколи й не випустили в масовий продаж. Зараз непофарбовану іграшку сорокарічної давнини можна купити за майже чверть мільйона доларів. Це не перший лот, який коштує великих грошей — раніше можна було за $70 тис. купити прототип шолома імперського штурмовика.

Про це повідомляє ABC News.

Неймовірно рідкісна іграшка персонажа, який говорить лише кілька разів у епізоді «Імперія наносить удар у відповідь», доступна на аукціоні eBay за $225 тис. Серед колекціонерів вважається неабияким везінням хоча б побачити фігурку цього безстрашного міжгалактичного мисливця за головами.

Фігурку Боби Фетта розробила в 1978 році компанія Kenner. Іграшка мала можливість стріляти пластиковою ракетою з рюкзака, що було її головною відмінністю. Проте побоювання, що діти можуть проковтнути ракету й задихнутися, змусили зняти модель з виробництва. До крамниць надійшла версія без ракети.

Прототипи, які не встигли знищити, розійшлися по руках, зокрема й серед працівників компанії. Вважається, що на сьогоднішній день існує лише кілька десятків фігурок цієї моделі.

Екземпляр, який продається за чверть мільйона доларів на інтернет-аукціоні, колись належав одному з співробітників Kenner. Його теперішній власник — анонімний продавець із Об’єднаних Арабських Еміратів. Наразі його чвертьмільйонний лот — найвища ціна на модель Боби Фетта.

Непофарбована фігурка виконана з блакитного пластику. Вона повністю автентична, в середньому стані. За десятки років нею по черзі володіла ціла купа людей.

Торік за $112 продали іншу фігурку Боби Фетта, і вже через два місяці рекорд побили, продавши ще одну за $185. Поціновувачі вважають фігурки персонажів «Зоряних війн» центральним елементом будь-якої колекції, а Боба Фетт з ракетою за спиною вважається мало не Святим Ґраалем.