Духівник Поклонської захопив монастир в Росії і готується до «штурму». Його охороняють козаки й «ветерани Донбасу»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Схиігумен Сергій (Романов) повернувся до Середньоуральського жіночого монастиря, попри заборону служити там. Він відсторонив настоятельку й вигнав звідти представників Єкатеринбурзької єпархії. Також за його ініціативи у монастирі організували цілодобове чергування козаків, а на територію пускають тільки паломників.

Про це повідомляє російський телеканал «Дождь».

Водночас інші ЗМІ зазначають, що разом із козаками територію охороняють «ветерани Донбасу».

У відеозверненні Сергій заявив, що єдиний спосіб прогнати його з монастиря — це взяти штурмом.

«З будинку матері Божої я нікуди не піду. Совість моя спокійна, на серці теж спокійно. Їм, тобто священноначальству, митрополиту Кирилу, доведеться брати монастир штурмом», — заявив Сергій.

Раніше Єкатеринбурзька єпархія РПЦ заборонила йому служити та позбавила права носіння наперсного хреста через те, що Сергій «прокляв» тих, хто закриває храми через пандемію коронавірусу.

Романов раніше назвав пандемію коронавірусу «міфом». Він неодноразово казав, що віряни повинні відвідувати храми, а всім, хто вірить в пандемію і закликає самоізолюватися, необхідно заборонити туди ходити.

У ЗМІ неодноразово називали Романова духівником колишнього «прокурора Криму», нинішньої депутатки Держдуми Росії Наталії Поклонської, яка у 2014 році, працюючи в органах прокуратури Криму, перейшла на бік окупаційної влади та сприяла анексії Криму.

На початку епідемії коронавірусу в Росії РПЦ якийсь час не вводила карантинні обмеження, але перед Великоднем заявила про необхідність дотримання правил.