Кадиров заперечує причетність до підготовки вбивства грузинського журналіста. Але радить тому «стати на коліна і просити пробачення»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Кадиров заперечує причетність до підготовки вбивства грузинського журналіста. Але радить тому «стати на коліна і просити пробачення»

Alex Kirilov / Flickr

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров заперечує свою причетність до підготовки вбивства Георгія Габунії. При цьому він порекомендував грузинському журналісту «стати на коліна і попросити пробачення».

Про це Кадиров написав у своєму Telegram-каналі.

«[...] кажуть, що впіймали кілера, що прагнув на замовлення Кадирова вчинити замах на грузинського горе-журналіста. Панове, повірте, якщо хтось діє за моїм дорученням, він його виконає, а якщо завдання треба виконати тихо, то ніхто, а тим паче ваші країни, що знаходяться у глибокому застої, про це не дізнаються», — пише Кадиров.

При цьому голова Чеченської республіки додає, що він не забув як журналіст «образив нашу Державу, наш Народ, а значить, і особисто його».

«Георгію Габунії, як я раніше казав, краще стати на коліна і попросити вибачення за те, що трапилося. Він образив не одну людину, а всіх росіян. Звертаюся до грузинської влади, щоб вжили заходів, що посприяють перевихованню цього громадянина. Рекомендую йому зробити правильні висновки і привести свій розум до ладу», — додає Кадиров.

  • У липні 2019 року телеведучий «Руставі-2» Георгій Габунія нецензурно висловився в прямому ефірі, звертаючись до російського президента Володимира Путіна. Він заявив, що «такій людині» немає місця на грузинській землі, назвавши Путіна «смердючим окупантом» і нецензурними словами.
  • Серед російських журналістів такі слова викликали хвилю обурення, а лідер Чечні Рамзан Кадиров взагалі заявив, що Габунію потрібно «заховати за сімома парканами», інакше з ним можуть зробити те, на що «він заслуговує».
  • Пізніше «Руставі-2» тимчасово припинив мовлення після погроз про вторгнення та погром від мітингувальників, які зібралися біля будівлі каналу.
  • Раніше стало відомо, що власник «Руставі-2» Кібар Халваші вирішив його продати. Він готовий зробити це на відкритому конкурсі, але заявив, що не продасть телеканал екс-президенту Міхеілу Саакашвілі.
  • Нове керівництво «Руставі-2» ухвалило рішення звільнити журналіста Георгія Габунію, який у прямому ефірі вилаяв президента Росії Володимира Путіна. Крім нього, було звільнено ще кілька журналістів, проти них подадуть позови за збитки.
  • Після цього колишній гендиректор телеканалу разом із низкою звільнених працівників вирішили створити новий канал під назвою «Мтаварі архі». Георгій Габунія також наразі там працює.