Колишніх співробітників eBay звинуватили в кіберсталкінгу. Вони підкинули критикам компанії закривавлену маску свині і коробку з тарганами

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Колишніх співробітників eBay звинуватили в кіберсталкінгу. Вони підкинули критикам компанії закривавлену маску свині і коробку з тарганами

Flickr

Шістьох колишніх співробітників американської компанії eBay, в тому числі двох топ-менеджерів, звинувачують у змові з метою кіберсталкінгу. Вони погрожували сімейній парі, яка публікувала негативні відгуки про торговому майданчику.

Про це повідомляють на сайті Міністерства юстиції США.

Жертви кіберсталкінгу — подружня пара з міста Натік в Массачусетсі, яка видає онлайн-видання про електронну комерцію. Спочатку співробітники eBay стежили за сайтом і залишали анонімні негативні коментарі. Однак у серпні 2019 року, після того як в бюлетені опублікували статтю про судові розгляди з участю eBay, прийняли рішення «розібратися» з блогерами.

Кампанію переслідування розділили на три частини. Спочатку до будинку жертв доставляли залякувальні посилки (закривавлена маска свині на Гелловін, похоронний вінок і книгу про те, як пережити втрату когось із подружжя). Крім того, сусідам пари нібито помилково доставили посилку з порнографією, адресованою подружжю.

Потім обвинувачені почали відправляти жертвам повідомлення з погрозами на Twitter. Нарешті, вони почали стежити за будинком блогерів, маючи намір проникнути всередину і встановити датчики стеження на їхню машину. У підсумку сімейна пара помітила стеження і сповістила місцеву поліцію, яка почала розслідування.

Звинувачення передбачають тюремне увʼязнення строком до пʼяти років і штраф розміром $250 тисяч.