У Швейцарії засудили за хабар колишнього прокурора. Росіяни «подарували» йому ведмеже полювання на Камчатці

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Швейцарії засудили за хабар колишнього прокурора. Росіяни «подарували» йому ведмеже полювання на Камчатці

Robert F. Tobler / Wikipedia

Швейцарський суд обвинуватив ексзаступника генпрокурора у неправомірному прийнятті подарунків від російських правоохоронців. Серед них — тижневе полювання на ведмедів на Камчатці. При цьому суд не наклав на колишнього посадовця штраф.

Про це повідомляє Reuters.

Колишній прокурор, який фігурує в матеріалах справи як «Віктор К», добре знав російську мову та мав контакти з російськими правоохоронцями, завдяки чому став важливою ланкою у відносинах між прокурорами обох країн.

Проте дуже скоро посадовця стали питати стосовно його поїздок до Росії, за які платив не він. Стало відомо, що «Віктор К» проживав за рахунок російської влади у готелі та брав участь у полюванні на ведмедів на Камчатці у 2016 році. Вартість розваги становила близько $10,5 тисячі.

Згодом швейцарські ЗМІ також знайшли фото обвинуваченого разом з генпрокурором і російськими правоохоронцями на яхті посеред озера Байкал, зроблені у 2014 році.

Адвокат підсудного заявив, що його клієнт розчарований обвинуваченням, але розцінив вирок як часткову перемогу — крім відсутності штрафу, він отримає ще й третину вартості судових витрат як компенсацію. «Віктор К» провини у своїх діях не бачить.

Самого генпрокурора Міхаеля Лаубера наразі намагаються усунути з посади через невдачу в розслідуванні корупційної діяльності Міжнародної федерації футболу.