Ексучасника Pink Floyd Роджера Вотерса забанили на сайті гурту

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Ексучасника Pink Floyd Роджера Вотерса забанили на сайті гурту

Michael Simone / Wikipedia

Колишній учасник Pink Floyd Роджер Вотерс заявив, що не може отримати доступ до сайту гурту, де хотів би просувати свою сольну творчість. За його словами, в усьому винний інший учасник — Девід Гілмор.

Музикант поскаржився на несправедливість у своєму блозі на YouTube.

Вотерс записав нову версію пісні Mother з альбому The Wall, перебуваючи на самоізоляції. Проте він не зміг опублікувати відео на сайті гурту, з якого пішов ще у вісімдесятих роках минулого століття.

«Чому це відео не доступно для сайту гурту Pink Floyd? Відповідь у тому, що на цьому сайті немає нічого мого, Девід Гілмор мене забанив. Ви підписалися на сайт, тому що це спільна робота нас п’ятьох… Буде чесно і справедливо, якщо в нас буде рівний доступ до сайту», — сказав музикант.

За словами Вотерса, Гілмор не дає йому доступ, оскільки вважає себе одноосібним власником як сайту, так і гурту.

«Девід вважає, що володіє ним, тому що я пішов з гурту в 1985 році, він думає, що володіє Pink Floyd, що він і є Pink Floyd, але це й близько не так. Я просто мовчу з цього приводу», — підкреслив він.

Після виходу з гурту Вотерс намагався судитися з іншими учасниками, щоб заборонити їм використовувати його назву, але зазнав невдачі.

Вотерс відомий в Україні своїм позитивним ставленням до російської анексії Криму. В інтерв’ю виданню «Известия» в 2018 році він заявив, що Майдан, буцімто «спланований Вашингтоном», «просто спровокував Москву» на захоплення півострова, а Україна «розділена на дві частини» через політику Вікторії Нуланд, яка представляла Держдеп США.

«Я знаю, що Севастополь дуже важливий для Росії та росіян. Існує багато договорів та паперів, за якими Росія має всі права на це місто», — сказав він.

Через ці висловлювання Вотерса додали до бази «Миротворець».

  • Роджер Вотерс був одним із підписантів листа у 2019 році, який закликав ВВС скасувати висвітлення пісенного конкурсу «Євробачення» в Ізраїлі.