Депутат від «Слуги народу» прийшла до парламенту у вʼязаній масці

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Народна обранниця від «Слуги народу» Єлізавета Богуцька прийшла до Верховної Ради в незвичайній вʼязаній масці.

Вона опублікувала фотографію у Facebook.

«Сьогодні вранці виявилося, що у мене температура ледь набирає 34 °С. [...] Це вірус помер. Не зміг подолати барʼєр моєї коронної маски!» — написала вона.

Богуцька зіштовхнулася з критикою в соцмережах. Пізніше вона пояснила, що таким чином протестує проти «ненормального карантину і ще більш ненормальних рішень Кабміну».

«Я чекаю, коли Ляшко скаже на якомусь ток-шоу, що карантин призвів до спалаху психосоматичних захворювань внаслідок обмеження переміщення, гіподинамії, фобій, навʼязливих станів. Моя маска — про це. А ви що подумали?» — написала Богуцька.

Хто така Єлізавета Богуцька?

Член Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Вона закінчила Кримський медичний інститут, отримавши диплом лікаря-психіатра. Працювала лікарем-психіатром у Сімферопольській обласній лікарні, а також до окупації Криму займалася підприємницькою діяльністю.

Найбільш відомою Богуцька стала у 2014 році. Вона активно демонструвала свою проукраїнську позицію у Криму, коли він уже був анексований Росією. Зокрема, вона носила одяг у кольорах українського прапора, прикрашала автомобіль орнаментом, включала гімн України, проїжджаючи повз будівлі ФСБ у Сімферополі.

Після обшуку квартири у Криму 8 вересня 2014 року через її проукраїнську громадянську позицію, Богуцька покинула територію півострова. Пізніше вона працювала у Михеїла Саакашвілі.

Крім того, Єлізавета Богуцька потрапляла до новин за порушення правил дорожнього руху — парковку на тротуарі (вересень 2018) та ДТП, в якому збила на смерть людину (жовтень 2018).

21 липня 2019 Єлізавета Богуцька обрана до Верховної Ради України IX скликання за списками партії «Слуга народу».