Один із законодавців Аляски потрапив у скандал через наліпки за перевірку на COVID-19 у вигляді зірки Давида

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Один із законодавців Аляски потрапив у скандал через наліпки за перевірку на COVID-19 у вигляді зірки Давида

Jordan Holiday / Pixabay

Представник Республіканської партії в законодавчому органі Аляски Бен Карпентер опинився в епіцентрі скандалу через те, що порівняв заходи з протидії коронавірусу з Голокостом.

Про це пише The Guardian.

Членів легіслатури Аляски попередили, що з понеділка при вході до будівлі держоргану буде проводитися перевірка на наявність симптомів коронавірусу. Ті, хто пройде перевірку, отримають відповідну наліпку. Ті, хто відмовляться, — не отримають.

У відповідь на це Карпентер написав: «Якщо стікер відклеїться і відпаде, чи зможу я отримати новий або буду підданий громадському осуду? Чи будуть доступні стікери у вигляді зірки Давида?»

Під час Другої світової війни нацисти в концтаборах позначали євреїв нашивками у вигляді двох трикутників, накладених один на одний, що утворювали зірку Давида. Нижній трикутник був жовтим, а колір верхнього відповідав категорії увʼязненого.

Вислови політика викликали хвилю обурення серед його колег. Ситуацію ускладнило його інтервʼю місцевій газеті Anchorage Daily News, в якому деякі читачі виявили ознаки симпатій до нацистів.

«Люди кажуть, що Гітлер був прихильником переваги білої раси. Ні. Він боявся євреїв, і це призвело його до незбагненних злочинів», — сказав в інтервʼю Карпентер.

Після хвилі загальнонаціональної реакції Карпентеру довелося вибачитися. «Я дуже серйозно сприймаю свою відповідальність як голосу людей, які мене обрали. Я також високо ціную єврейський народ », — заявив політик. Він додав, що сказане ним «не відображає того, з якою повагою він ставитися до будь-якої групи людей».