Турецькі школярі намалювали веселки для підняття настрою на карантині. Влада злякалась, що це зробить дітей геями

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Турецькі школярі намалювали веселки для підняття настрою на карантині. Влада злякалась, що це зробить дітей геями

@spodlgbti / Twitter

Турецькі школярі отримали завдання намалювати на карантині веселки і виставити їх у вікна, щоб підтримати країну перед обличчям пандемії коронавірусу. Після цього управління з освіти дали накази вчителям негайно припинити таку акцію, бо веселки — частина «плану» з перетворення дітей на геїв.

Про це повідомляє The Guardian.

Замість того, щоб піднімати настрій на карантині, веселки підбурили політиків та релігійних діячів розпочати нову битву зі змовою проти Туреччини.

«На жаль, цей тип анти-ЛГБТ ментальності дуже поширений, хоч пересічні люди й не бачать жодного зв’язку між дитячими малюнками та правами геїв», — сказала представниця профспілки вчителів Мераль Гюльсен, на думку якої уряд робить проблему з дрібниці.

Звістка про таке рішення насторожила місцеву спільноту ЛГБТ-людей, проти яких вже висловився голова Управління зі справ релігії Алі Ербаш — він заявив, що геї «поширюють інфекцію».

«Сумно, що природна краса веселки автоматично сприймається як щось політичне у Туреччині. Але це досить типово для уряду — намагатися знайти цапа відбувайла. У кризі коронавірусу спочатку були винні китайці, а тепер, здавалося б, зовсім неочікувано — ми», — сказав правозахисник Айдинч Юксел.