У Франції криміналіст прославився книгами про маніяків та історією про вбивство дружини. Виявилося, усе — плагіат і вигадка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Франції криміналіст прославився книгами про маніяків та історією про вбивство дружини. Виявилося, усе — плагіат і вигадка

Wikipedia / ActuaLitté

Найвідоміший у Франції криміналіст, який займається розшуком серійних вбивць, зізнався, що всі його роботи є плагіатом.

Про це пише The Guardian.

Стефан Бурґуен є автором понад 40 книг і низки документальних фільмів на французькому телебаченні. Він також викладав у Національній академії судової поліції Франції. Бурґуен стверджував, що провів інтервʼю з понад 70 серійними вбивцями та навчався на базі ФБР у Вірджинії. Також Бурґуен стверджував, що його дружину вбив у 1976 році чоловік, який після свого арешту зізнався в дюжині вбивств.

Однак у січні анонімний колектив під назвою Le 4e œil («Четверте око») завантажив на YouTube серію відеороликів, які звинувачують Бурґуена у брехні. Представник колективу в інтервʼю CNN розповів, що вони почали розслідування проти Бурґуена в серпні 2019 року після обговорення його роботи у Facebook-групі, присвяченій кримінальним справам.

Члени групи підозрювали, що Бурґуен вдавався до плагіату написаних англійською мовою книг, і помітили, що в його книжках не співпадають дати та інші деталі.

«Це правда, я іноді прикрашав, екстраполював, перебільшував свою значимість, тому що в мене завжди було глибоке відчуття, що мене не люблять», — пояснив те, що сталося, Бурґуен.

Що стосується «убивства» його вигаданої дружини, виявилося, що Бурґуен запозичив історію молодої дівчини на імʼя Сьюзан Бікрест, з якою він познайомився в барі у Флориді. У 1975 році Бікрест вбив серійний маніяк Джеральд Стано, який пізніше зізнався в убивстві 41 жінки та був страчений у 1998 році.