Трамп без маски відвідав фабрику з виробництва масок

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Президент США Дональд Трамп завітав до Аризони на нову фабрику з виробництва медичних масок, але сам був без маски, попри таблички, що попереджають присутніх дотримуватись заходів протиепідемічної безпеки. Поїздка мала на меті заручитися підтримкою місцевих виборців.

Про це повідомляє Reuters.

Фабрику в Аризоні відкрили менш ніж за п’ять тижнів через гострий брак медичних масок у Міністерстві охорони здоров’я та соціальних службах. Трамп ходив у захисних окулярах, але не мав на собі маски, хоча таблички попереджали: «Увага: в цій зоні необхідна маска для обличчя. Дякуємо!»

Також не мали масок чиновники, які супроводжували президента, і директор фабрики. При цьому працівники сумлінно дотримувались протиепідемічних заходів безпеки і були в масках. Федеральний уряд закликає носити маски всіх без винятку, незалежно від стану здоров’я.

Наразі Трамп відмовляється від цього захисного засобу. Білий дім не коментує таке рішення.

Раніше було розкритиковано віцепрезидента США Майка Пенса через те, що той відвідав без маски клініку. Він визнав свою помилку.

Наразі в США більш ніж мільйон хворих на коронавірус, щонайменше 70 тис. померло внаслідок цієї хвороби.

Зазначається, що поїздка до південно-західного штату в той час, як більшість американців уникає подорожей, переслідувала мету заручитись підтримкою місцевого населення на прийдешніх президентських виборах. Трамп переміг в Аризоні Гілларі Клінтон у 2016 році, проте зараз опитування показують, що кандидат від демократів Джо Байден у штаті популярніший.

  • Нью-йоркські правоохоронці знайшли кілька вантажівок, заповнених трупами — виявилось, що місцевому похоронному бюро через коронавірус не вистачає місця для зберігання мертвих тіл.
  • Трамп вважає, що Китай намагається усунути його від влади за допомогою коронавірусу. У США розглядають декілька можливих «варіантів відповідальності» для Китаю через поширення коронавірусу на ранньому етапі.
  • Пекін стикається з хвилею ворожості, що зростає на тлі спалаху коронавірусу і може призвести до більшого загострення відносин із США.