У Чехії жінка врізалась у стовп, бо короп вистрибнув з пакета їй на коліна

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У селі Горні на півночі Чехії сталася курйозна аварія: 62-річна пані за кермом Skoda Felicia їхала через село, коли раптом з поліетиленового пакета вистрибнув живий короп, якого вона везла додому, і опинився в неї на колінах. Про це повідомляє чеське видання Refresher.

«Шокована жінка втратила контроль над керуванням автомобілем і спочатку збила дорожній знак, а потім врізалася в бетонний стовп», — розповіли в поліції.

Водійку із забоєм грудної клітки та переломом гомілкового суглобу перевозили вертольотом до лікарні. З цього приводу поліція попереджає автомобілістів, що живого коропа треба належно закривати на час транспортування.

«Ніколи не знаєш, коли він опиниться у тебе на колінах», — додали поліцейські.

Чому коропи важливі для чехів у різдвяний період?

У Чеській Республіці велике святкування влаштовують у переддень Різдва, де подають традиційні страви, зокрема смаженого коропа. Багато сімей купують живу рибу і протягом кількох тижнів, що передують Різдву, тримають її в ванній як домашню тварину, поки не настане час бенкетувати. Однак наразі багато сімей випускають коропа в річку в переддень Різдва, аби уникнути жорстокого ставлення до тварин.

  • Влада США видала Санта-Клаусу та його оленям дозвіл на вʼїзд до країни.
  • Обʼєднане командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD) почало в режимі реального часу повідомляти про координати саней Санта-Клауса на вигаданому шляху з Північного полюса по всій планеті.
  • Британка Мо Фейос з Ноттінгема розіслала 1 900 різдвяних листівок незнайомцям, щоб вони не почувалися самотніми.