У Британії, у ботанічному саду вперше розквітла рідкісна орхідея, яка тхне, як «тисяча мертвих слонів, що гниють на сонці»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Британії, у ботанічному саду вперше розквітла рідкісна орхідея, яка тхне, як «тисяча мертвих слонів, що гниють на сонці»

Cambridge University Press

У Ботанічному саду Кембриджського університету вперше розквітла унікальна орхідея Bulbophyllum phalaenopsis, яка має дуже специфічний аромат. Про це повідомляє The Guardian.

Квітка славиться запахом «тисячі мертвих слонів, що гниють на сонці». «Це така незвичайна рослина. Причина, чому ми її вирощуємо, полягає в тому, що такі квіти дуже рідкісні навіть у дикій природі», — розповіла голова садівництва Саллі Петітт.

Ботаніки кажуть, що запах квітки нагадує запах мертвих щурів, що розкладаються поруч з гнилою рибою. У ботсаду пояснили, що з плином часу аромат буде посилюватися.

«У дикій природі це запилюється мухами. Ось чому у неї цей запах гнилі», — розповіли науковці.

Природне місце існування орхідеї в західній частині Папуа Нової Гвінеї, де вона росте на висоті близько 500 метрів. Такий вид орхідеї перебуває під загрозою. «Багато в чому це повʼязано зі зростанням населення, людьми, які намагаються претендувати на територію, де росте квітка, але це [загроза зникнення] також через зміну клімату», — сказала Петітт.

  • У Німеччині суд дозволив жінці говорити про неприємний запах з магазину сиру, але заборонив клеїти тематичні наліпки.
  • Бренд Fendi випустив ароматизовані сумки. Запах має триматись понад 4 роки.